Gokken op wedstrijden tips

Gokken op voetbalwedstrijden voor fun en winst

Gokken op wedstrijden is van alle tijden. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van een toto formulier of waagden we ons geluk bij een WK poule. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden veel uitgebreider, makkelijker en vooral winstgevender. We helpen je graag op weg in de moderne wereld van het gokken op voetbalwedstrijden.

Gokken op voetbalwedstrijdenHeldere spelregels

Dankzij de moderne goktechnieken zijn er steeds meer aspecten waarop je kan wedden. Het gaat immers al lang niet meer alleen om het gokken op de uitslag van een wedstrijd. Zo kan je bijvoorbeeld een weddenschap aangaan voor het aantal doelpunten die er worden gescoord of voor de speler die als eerste een doelpunt maakt. Hoe dan ook is het belangrijk om de volgende regels in acht te nemen als je geld wil inzetten om te gokken op voetbalwedstrijden.

Kies de juiste bookmaker

Informeer jezelf over de verschillende bookmakers en ga na bij wie je de beste verdiensten kan scoren. Voor iedere wedstrijd kan de keuze van een bookmaker verschillen omdat ze vaak verschillende odds hebben voor een en dezelfde wedstrijd. Zorg er ook voor dat je helder en nuchter bent als je je keuze maakt. Als je onder invloed bent van drank of emoties zal je oordeel minder goed zijn en maak je wellicht een verkeerde keuze in zowel bookmaker als weddenschap.

De juiste weddenschap plaatsen

Houd er bij het gokken steeds rekening mee dat je niet meer geld inzet dan je financieel kan dragen. Er zullen momenten zijn van winst, maar je zal zeker ook te maken krijgen met verliezen. Om die verliezen zo klein mogelijk te houden, kan je de weddenschap best afsluiten voor een wedstrijd met de beste odds. Door je geld pas vlak voor de start van de wedstrijd in te zetten, beschik je over de meeste informatie (opstelling van het team, weersomstandigheden, geblesseerden, geschorsten, enz.). Des te beter je geïnformeerd bent, des te groter zijn de kansen op winst.

Verdien geld met de underdog

Als je een weddenschap afsluit op een underdog, kan je wel eens flink wat geld verdienen. Als je geld  inzet op een ploeg die op papier minder sterk lijkt, kan je in een wedstrijd tegen een topploeg, een hoge(re) quotering krijgen. Een bookmaker kan immers niet altijd rekening houden met zaken zoals het thuisvoordeel en het fanatieke thuispubliek, wat echter wel het verschil kan maken in een dergelijke wedstrijd.

Gokken op wedstrijdenVerantwoord gokken op voetbalwedstrijden

Als je structureel geld wil inzetten op wedstrijden, is het van groot belang om je financiële draagkracht in de gaten te houden. Laat je niet verleiden tot een weddenschap omdat toevallig je favoriete team speelt. Het kan immers zo maar gebeuren dat de quotering voor die wedstrijd helemaal niet goed is of dat je niet objectief kijkt naar de reële overwinningskansen van de ploeg. Dat kan je dan wel eens flink wat geld kosten.

Risicospreiding

Zet dus nooit te hoog in op één wedstrijd. Voetbalwedden is immers een traject van lange duur als je er als een winnaar uit wil komen. Ga voor jezelf na hoeveel geld je kan besteden aan het gokken op voetbalwedstrijden en houd je daar dan ook aan. De gouden stelregel is dat je maximaal 10 % van je te besteden geld gebruikt om te gokken. Van dat bedrag gebruik je nooit meer dan 2 % per wedstrijd. Zo behoud je een stevig vangnet om je verliezen op te vangen en kan je je risico’s spreiden over meerdere wedstrijden, ploegen, bookmakers, enz. Blijf altijd je gezond verstand gebruiken en behoud voldoende discipline zodat je aan het einde van de rit niet met een financiële kater blijft zitten.

Live gokken op wedstrijden

In de meeste gevallen wordt een weddenschap geplaatst vóór aanvang van de wedstrijd. Je baseert je dan op de informatie die op dat moment beschikbaar is en vervolgens hoop je er maar het beste van. Een alternatieve gokformule die je meer grip kan geven op het verloop van een wedstrijd, vind je in het live gokken. Je kan dan inspelen op de veranderende omstandigheden op het veld, zoals een rode kaart of een blessure. Je kan dus je goktactiek aanpassen aan wat er zich live afspeelt. Hoewel dit zeker een aantal voordelen heeft, is het ook een spelwijze waarbij je snel en intuïtief beslissingen moet nemen. Voordat je aan de slag gaat met live wedden, kan je jezelf dan ook maar best heel goed informeren.

Verdiep je in gokken op wedstrijden

Voordat je begint met wedden, kan je je best eerst grondig verdiepen in de wereld van gokken op wedstrijden. Op het internet staan tientallen interesse artikelen die je wegwijs maken in het (online) gokcircuit. Je kan er makkelijk deelnemen aan discussies of forums met andere gokkers, zodat je van hen kan leren en de beginnersfouten van een ander voor jezelf kan vermijden.

Aanbevolen online wedkantoren

Zowel William Hill als Mybet bieden uitstekende mogelijkheden om met hoge quoteringen te gokken op voetbalwedstrijden. Bij beide online wedkantoren kan er gewed worden op Nederlandse eredivisie en grote buitenlandse competitie wedstrijden. William Hill bied daarbij een 25,- euro starters tegoed en bij Mybet kan dat oplopen tot een 100,- euro bonus.

Aanbevolen wedkantoren

mybet